Quinoa Buddha Bowl

(4 personen)
Ingrediënten

- 200 g quinoa (ongekookt)
- 150 g zonnebloem microgreens
- 2 middelgrote wortels (in dunne reepjes gesneden)
- 1 avocado (in plakjes)
- 1 komkommer (in dunne plakjes)
- 200 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt en afgespoeld)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sesamzaadjes (voor garnering)
- Zeezout en peper naar smaak

Ingrediënten tahin dressing
- 3 eetlepels tahin (sesampasta)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel ahornsiroop of honing
- 3 eetlepels water (om de dressing te verdunnen)


Bereidingswijze

1. Quinoa koken: Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 15 minuten) totdat het water volledig is opgenomen. Laat afkoelen.

2. Dressing maken: Meng de tahin, citroensap, sojasaus en ahornsiroop/honing in een kom. Voeg beetje bij beetje water toe tot de dressing de gewenste consistentie heeft. Proef en voeg eventueel extra citroensap of sojasaus toe naar smaak.

3. Kikkererwten bakken: Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Breng op smaak met zout en peper.

4. Bowl samenstellen: Verdeel de gekookte quinoa over 4 kommen. Voeg de wortelreepjes, plakjes avocado, komkommer en kikkererwten toe. Leg bovenop een handvol zonnebloem microgreens.

5. Garneren: Bestrooi met sesamzaadjes en besprenkel de tahin dressing over de bowls.


Tip: Voeg eventueel extra toppings toe zoals geroosterde zoete aardappel, gebakken tofu of gegrilde kip voor een variatie.

Rating: 5 sterren
1 stem