Gevulde Zoete Aardappel

(4 personen)
Ingrediënten
- 4 middelgrote zoete aardappelen
- 200 gram Griekse yoghurt (magere of volle, naar keuze)
- 2 rijpe avocado’s
- 100 gram hummus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- Een handvol microgreens (radijs, tuinkers, of een mix van jouw keuze vanuit het assortiment van Lytse Griente )
- 1 citroen
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper
- 1 eetlepel olijfolie


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Was de zoete aardappelen goed onder de kraan, maar schillen is niet nodig. Dep ze droog met een handdoek of keukenpapier.

3. Prik met een vork een paar gaatjes in de schil van de aardappelen. Dit helpt om stoom te laten ontsnappen terwijl ze in de oven zitten.

4. Leg de aardappelen op een ovenplaat of in een ovenschaal. Giet een beetje olijfolie over de aardappelen en strooi een snufje zout erover. Dit maakt de schil lekker knapperig! 

5. Bak de aardappelen in de oven voor 45-60 minuten, tot ze zacht zijn. Je kunt testen of ze klaar zijn door er met een vork in te prikken – als het makkelijk gaat, zijn ze perfect!


Bereidingswijze toppping

1. Pers de citroen en doe het sap in een kom.

2. Prak de avocado’s met een vork in een aparte kom en voeg het citroensap toe (dit houdt de avocado fris en groen).

3. Rasp of pers de knoflook en meng dit door de Griekse yoghurt voor een romige knoflooksaus. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.

4. Haal de aardappelen uit de oven wanneer ze klaar zijn en laat ze een paar minuten afkoelen. Snijd ze daarna voorzichtig in de lengte open, maar niet helemaal door. Dit wordt je 'vulbakje'.

5. Vul elke zoete aardappel eerst met een flinke lepel hummus. Vervolgens doe je er een paar lepels van de geprakte avocado bovenop.

6. Schep een lepel Griekse yoghurt over de avocado en maak het af met een handvol frisse microgreens voor een knapperige bite.

7. Nog een beetje olijfolie over de gevulde aardappelen en voeg nog een snufje zout en peper toe als dat nodig is.

Serveren en genieten!

Tip: Wil je wat extra pit? Voeg een paar druppels hete saus toe of garneer met wat chili flakes! 

Rating: 5 sterren
1 stem